BLRT Grupp AS muuttaa yhtiörakennetta Suomen terästukkutoiminnoissa

BLRT Grupp AS muuttaa yhtiörakennetta Suomen terästukkutoiminnoissa

Elme Metall Finland Oy:n omistaja, BLRT Groupp AS, on tehnyt päätöksen liiketoiminnan ja kiinteistön eriyttyämiseksi omiksi yhtiöikseen. Samalla liiketoimintamallilla toimivat jo Elme Metall OÜ:n tytäryhtiöt Latviassa, Liettuassa ja Venäjällä (Kaliningradissa). Virossa toimivien yhtiöiden osalta on vastaavanlainen prosessi käynnissä, mutta on vielä kesken.

Suomen osalta on päätetty, että kiinteistö jää nykyisen yhtiön Y-tunnuksen alle ja liiketoiminta koneineen ja laitteineen myydään perustettavalle yhtiölle (uusi Y-tunnus), joka jatkaa toimintaansa Elme Metall Finland OY:n nimellä. Muutos pyritään toteuttamaan syksyn 2017 aikana.

Prosessin aikana ja sen jälkeen BLRT Groupp AS vastaa kummankin yhtiön sitoumuksista ja työntekijät jatkavat uudessa myyntiyhtiössä ns. vanhoina työntekijöinä.

Miksi erillinen myyntiyhtiö?

Järjestelyllä BLRT Groupp AS hakee lisää joustavuutta Suomen teräspalveluliiketoiminnan kehittämiseen sekä muuttaa yhtiörakenteen vastaamaan konsernin muiden Elme Metall -nimen alla toimivien yhtiöiden liiketoimintamallia.

Algerd Andruskevitsus
Hallituksen puheenjohtaja
Lisätietoja +372 511 2272
Elme Metall Finland Oy

BLRT Groupp AS on yksi Balttian alueen suurimpia teollisia yrityksiä työllistäen yli 4500 henkilöä. Yhtiön on perustettu vuonna 1912 ja nykyään siihen kuuluu yli 80 yhtiötä. Päätoimialoja ovat mm. laivanrakennus ja korjaustoiminta, teräsrakenteet, kone- ja laiterakennus, teräs- ja metallikauppa, teräs- ja metalliromun käsittely, teollisuuskaasujen tuotanto ja myynti, satamapalvelut, maantiekuljetukset jne.Kilpailukykyiset tuotteet