Elme Metall Finland Oy

Vahva kumppanuus

 • Virolaisomisteinen teräspalveluyritys ja osa Elme Metall -konsernia, jolla on teräspalveluyksiköt Baltian maissa, Suomessa, Puolassa ja Venäjällä.
 • Elme Metall -konsernilla on 14 varastoa kuudessa maassa sekä neljä teräspalvelukeskusta. Konserni työllistää n. 170 työntekijää.
 • Myynti oli viime vuonna yli 200 000 tonnia rauta- ja terästuotteita sekä värillisiä metalleja.
 • BLTR Grupp As:n tytäryritys. Konsernin päätoimialoja ovat muun muassa laivanrakennus ja -korjaus, teräsrakenteiden valmistus, metalliromun käsittely, teräksien ja metallien tukkukauppa, satama- ja ahtauspalvelut sekä teollisten kaasujen valmistus ja myynti. BLRT Grupp As:n palveluksessa on tällä hetkellä yli 4500 työntekijää ja se on yksi Baltian maiden suurimmista teollisista yrityksistä käsittäen yli 80 eri yhtiötä.

Joulukuussa 2011 BLRT Grupp AS hankki omistukseensa Hattulassa sijaitsevan AB Eirosteel Oy:n, joka aikaisemmin tunnettiin nimellä N-teräs. Yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi nimitettiin 13.2.2012 alkaen Janne Miettinen, joka on toiminut mm. teräsyhtiö ArcelorMittalin Skandinavian ja Baltian maiden putkituotteiden myynnistä ja markkinoinnista vastaavana johtajana. Yhtiön nimi muuttui 1.5.2012 yhdenmukaiseksi yhtiön muiden teräspalveluyksiköiden kanssa Elme Metall Finland Oy:ksi, jolloin uudistettiin yritysilmettä laajemminkin.

Yhtiössä työskentelee 24 alan ammattilasta. ”Tavoitteemme on laajeta nopeasti mutta säilyttää silti ketteryytemme ja hyvä palveluasenne läpi organisaation. Olenkin sanonut, että olemme ihmisen mittainen yritys ihmisille ja ammattilainen yrityskumppani yrityksille. Tavoittelemme siis ”vanhan ajan” terästukkurihenkeä samalla kun kasvutavoitteemme ovat korkealla ja uusimme konekantaamme sekä laajennamme toimintaamme Suomessa”, toteaa Suomen yhtiön toimitusjohtaja Janne Miettinen.

Varastovalikoimassa löytyvät teräslevyt, palkit, kanki- ja harjateräkset, verkot sekä polttoleikkaus- ja sahauspalvelut. Sähköisen uutiskirje ELMERI toimii tiedotuskanavana ajankohtaisista asioista, joiden uskotaan hyödyttävän paikallista ja kovissa kustannuspaineissa painiskelevaa teräs- ja konepajateollisuutta. ”Vaikka myös terästukkualalla kilpailu on jo nyt kovaa, luotan, että lunastamme paikkamme omalla osaamisellamme, kilpailukykyisillä hinnoilla ja pitämällä huolta hyvistä työntekijöistämme”.

Päätoimialat, joissa haluamme olla mukana ovat:

Elme Metall Finland Oy

 • Rakennusteollisuus
 • Teräsrakenteet
 • Koneenrakennus

BLRT-konsernista kauttamme

 • Meriteollisuus
 • Tuulivoimalateollisuus ja offshore
 • Teräs- ja metallikauppa

Elme Metall konserni

Elme Metal on itsenäinen yritys, joka kuuluu Baltian maiden johtavaan holdingyhtiöön BLRT Gruppiin. Elme Metall on markkinoilla vakavasti otettava kilpailukykyinen yritys, jonka tuotteet ovat asiakaskunnassa tunnettuja Baltian markkinoilla sekä sen ulkopuolella. Terästuotteiden laajamittaisten toimitusten ansiosta BLRT Gruppin muista yhtiöistä on mahdollistanut ylläpitää korkea asema teräsmarkkinoilla Baltian alueella.

Yhtiön strategisena tavoitteena on kehittää korkealaatuisten palvelujen tarjontaa asiakkailleen. Tänään teräsmyyjiemme tehtävä on vastata asiakkaidemme alati muuttuviin odotuksiin ja tarpeisiin mahdollisimman hyvin. Tämä mahdollistaa markkina-asemamme vahvistamisen, palvelutarjooman lisäämisen, maantieteellisen laajentumisen, asiakkaiden määrän kasvattamisen ja myynnin tehostamisen jotka tuottavat lisäarvoa ja parantavat kannattavuutta.

Hyvä maineemme luotettavana liikekumppanina edesauttaa vakaata markkina-asemaamme ja pyrkimyksiämme jatkuvaan liiketoiminnan laajentamiseen. Tuotantomme on suunnattu suurille yritysasiakkaille – laivanrakennus ja -korjaus, rakennusliikkeet, teräsrakenteiden valmistajat, teräksen jalostajat ja teräksien jälleenmyyjät ovat tyypillisimpiä asiakassegmenttejä joiden kanssa teemme yhteistyötä. Elme Metallin tehtävä on olla luotettava yhteys terästuotteiden tuottajan ja kuluttajan välillä.

Päämenestystekijämme ovat jatkuva markkinatutkimus, tuotteiden ja palveluiden korkea laatu, nykyaikainen tuotantoteknologia, joustavat tuotannonohjausmenetelmät ja tinkimätön sopimusvelvoitteiden täyttäminen. Pitkä kokemuksemme, vahva kumppanuus ja käytössä olevat palvelumme ovat aina asiakkaidemme käytettävissä. Elme Metallin henkilöstö pyrkii tarjoamaan uusia tuotteita ja paveluita laajentaakseen toimituksia uusille markkina-alueille ja vahvistaakseen yhtiön myönteistä kuvaa korkealuokkaisten terästuotteiden ja palveluiden tuottajana. Elme Metallilla on myyntikonttoreita ja teräsvarastoja suurimmissa kaupungeissa Viron, Latvian, Liettuan, Puolan, Suomen ja Venäjällä Kaliningradin alueella. Yhtiöllä on 4 palvelukeskusta Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Suomessa. Vuotuiset terästoimitukset ovat yli 200 000 tonnia teräksiä ja metalleja.

 • 1996 – Baltic Ship Repair -tehtaan hankintaosasto
 • 1.7.2001 – Elme Metall Viroon
 • 2002 – Elme Metall Liettuaan
 • 2003 – Elme Metall Latviaan
 • 2005 – Elme Metall Venäjän Kaliningradiin, SSC Elme Metall Tallinnaan
 • 2006 – SSC Elme Metall Klaipedaan
 • 2007 – SSC Elme Metall Vilnaan
 • 2010 – Elme Metall Puolaan
 • 2011 – Elme Metall Suomeen, Elme Metall Finland Oy
 • 2012 – SSC Elme Metall Riikaan
Kilpailukykyiset tuotteet