Tuulivoimaa – kohti parempaa tulevaisuutta

Tuulivoimaa – kohti parempaa tulevaisuutta

Elme Metall on mukana monissa tuulienergiaan liittyvissä hankkeissa. Suomessa tuoreimpana kohteena tulee olemaan Mastokankaan tuulipuisto Raahen ja Siikajoen seudulla. Valmistuttuaan Mastokankaalle on noussut yhteensä 12 tuulivoimalaa ja se tulee tuottamaan päästötöntä, uusiutuvaa energiaa Suomen sähköverkkoon 68,4 MW:n nimellisteholla. Elme Metallin toimittama teräksen määrä tuulimyllyä kohti on yli 100 tonnia.

Menneenä kesänä valmistimme ja toimitimme noin 626 tonnia teräsvahvistettuja osia myös Korkeakankaan tuulipuistoon Karstulaan. Tarvittavat osat valmistettiin Elme Metallin Vilnassa sijaitsevassa palvelukeskuksessa. Tuuligeneraattoreiden perustuksia tehtiin kahta kokoa, raudoituksen määrä isommissa myllyissä oli noin 90 tuhatta kiloa, pienempiin tarve oli noin 28 tonnia. Lisäksi kaikkien perustusten valmistamiseen käytettiin noin 13 000 tonnia eli noin 5 200 kuutiota betonia. Karstulan Korkeakankaan tuulipuistoon valmistuu yhteensä 9 tuuligeneraattoria.

Projekteissa on erityisiä tarkkuusvaatimuksia 32 mm paksuisen harjateräksen taivuttamisessa ja yhteen sovittamisessa niin että perustus saadaan juuri oikeaan muotoon. Halutun lopputuloksen varmistavat pätevät asiantuntijat ja nykyaikaiset tuotantolaitteet.Kilpailukykyiset tuotteet