Virolaisomisteinen teräspalveluyhtiö Elme Metall on aloittanut toimintansa Suomessa

Virolaisomisteinen teräspalveluyhtiö Elme Metall on aloittanut toimintansa Suomessa

Viime vuoden joulukuussa BLRT Grupp AS hankki omistukseensa Hattulassa sijaitsevan AB Eirosteel Oy:n, joka aikaisemmin tunnettiin nimellä N-teräs. Yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi nimitettiin 13.2.2012 alkaen Janne Miettinen, joka on toiminut mm. teräsyhtiö ArcelorMittalin Skandinavian ja Baltian maiden putkituotteiden myynnistä ja markkinoinnista vastaavana johtajana. Yhtiön nimi muuttui 1.5.2012 yhdenmukaiseksi yhtiön muiden teräspalveluyksiköiden kanssa Elme Metall Finland Oy:ksi, jolloin uudistettiin yritysilmettä laajemminkin.

Tällä hetkellä yhtiössä työskentelee 17 alan ammattilasta ja liikevaihto on noususuunnassa viimevuotisesta n. 5 miljoonasta eurosta ja sen ennustetaan nousevan merkittävästi jo tälle vuodelle. Omistajayhtiö BLRT Grupp AS on Baltian maiden yksi suurimmista teollisista yrityksistä, joka työllistää tällä hetkellä jo yli 4000 henkilöä yli 60 eri yrityksessä. BLRT-konserni on monialayritys ja se hankki muutama vuosi sitten omistukseensa myös Turun Korjaustelakan, joka sijaitsee Naantalissa ja joka tunnetaan nykyisin nimellä Turku Repair Yard LTD. Yhtiön teräspalveluyksiköt toimivat nyt Elme Metall -nimellä Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa ja Venäjällä ja nyt myös siis Suomessa.

”Elme Metall on tuonut Suomeen teräksiä ja metalleja useamman vuoden ajan Virossa toimivan vientiosastonsa kautta mutta nyt aktiivisempi toimiminen Suomen markkinoilla on mahdollistunut paikallisen yhtiön hankkimisen jälkeen. Elme Metall -yhtöiden tavoitteena on olla selkeä markkinajohtaja Baltian alueella ja merkittävä toimija Baltian meren ympärysmaissa ja tätä strategiaa olemme toteuttamassa nyt Elme Metall Finland Oy:n myötä”, toteaa Suomen yhtiön toimitusjohtaja Janne Miettinen.

”Tavoitteemme on laajeta nopeasti mutta säilyttää silti ketteryytemme ja hyvä palveluasenne läpi organisaation. Olenkin sanonut, että olemme ihmisen mittainen yritys ihmisille ja ammattilainen yrityskumppani yrityksille. Sanotaan mitä vain niin se miten ihmiset kokevat yrityksen omana työpaikkananaan heijastuu suodattamatta päivittäiseen työhön ja sitä kautta asiakaspintaan. Liian paljon olen nähnyt viime aikoina yritysten arvoina hienoja asioita, jotka kuitenkin ovat kaukana yrityksen arkipäivästä ja tämän haluan välttää Elme Metall Finland Oy:ssä. Tavoittelemme siis ”vanhan ajan” terästukkurihenkeä samalla kun kasvutavoitteemme ovat korkealla ja uusimme konekantaamme sekä laajennamme toimintaamme Suomessa”, toteaa Miettinen.

Elme Metall Finland Oy tavoittelee merkittävää jalansijaa terästen ja palveluiden toimittajana konepajateollisuudelle, teräsrakentajille ja rakennusliikkeille sekä rakennustuoteteollisuudelle. Yhtiön tavoite on saavuttaa n. 10% markkinaosuus Suomen terästukkurimarkkinoilla keskipitkällä aikavälillä, joten työsarkaa riittää. ”Ilman hyvää ja taloudellisesti vahvaa omistajaa sanoisin tavoitteemme olevan yltiöpäinen, mutta nyt tilanteen tuntien pidän sitä varsin realistisena tavoitteena”, iloitseen yhtiön tuore toimitusjohtaja tyytyväisenä.

Varastovalikoimassa löytyvät teräslevyt, palkit, kanki- ja harjateräkset, verkot sekä polttoleikkaus- ja sahauspalvelut. Yritys on ottanut käyttöönsä myös sähköisen uutiskirjeen ELMERI:n, jota on tarkoitus kehittää tiedoituskanavana ajankohtaisista asioista, joiden uskotaan hyödyttävän paikallista ja kovissa kustannuspaineissa painiskelevaa teräs- ja konepajateollisuustta. ”Vaikka myös terästukkualalla kilpailu on jo nyt kovaa, luotan, että lunastamme paikkamme omalla osaamisellamme, kilpailukykyisillä hinnoilla ja pitämällä huolta hyvistä työntekijöistämme”, päättää toimitusjohtaja Miettinen ja toivottaa kaikki vanhat ja uudet asiakkaat mukaan yrityksen kehitystyöhön mukaan.Kilpailukykyiset tuotteet